Łatwo jest zrobić ciasto z jogurtowym nadzieniem. Jest ono również bardzo łatwe do przygotowania. To pyszne ciasto pozwoli Ci zaoszczędzić czas i zachwyci Twoje kubki smakowe, a także Twoich gości. Nawet najbardziej wymagający łasuch pokocha ten pyszny deser!

W misce wymieszaj cukier i żółtka. Wymieszaj z roztopionym masłem.

Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny lub limonki i sól. Połącz wszystkie składniki, aż uzyskasz gładką masę.

Ciasto należy podzielić na dwie części. Zawinąć je w folię clingową i umieścić w zamrażarce na 30 min.

Wyjmij ciasto z lodówki i przygotuj formę. Połóż dolną połowę ciasta.

Przygotuj nadzienie. Zacznij od ubicia białek w misce. Następnie do miski dodaj cukier. Ubijaj, aż uzyskasz sztywną pianę. W misce wymieszaj jogurt z wanilią. Do drugiej miski dodaj 50g mąki.

Umieść nadzienie w przygotowanej formie i przykryj połową ciasta. Całość pieczemy w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza

Comments are closed.