Jest ona nie tylko prosta w przygotowaniu, ale także szybka, więc nie spędzisz w kuchni długich godzin, a daniem na pewno zachwycisz wszystkich smakoszy.

Mięso wymieszaj ze sobą w dużym naczyniu, a następnie dodaj do niego przyprawy oraz posiekane pieczarki.
Ser żółty zetrzyj na tarce i dodaj go do miski wraz z posiekaną pietruszką. Całość dokładnie wymieszaj do połączenia się ze sobą wszystkich składników.

Na blacie rozłóż duży kawałek pergaminu do pieczenia i przełóż na niego powstałą masę. Postaraj się uformować ją tak, aby miała ona prostokątny kształt – łatwiej będzie Ci potem zwijać roladę.

Powstałą roladę owiń dwoma lub trzema dodatkowymi kawałkami pergaminu, a następnie sznurkiem zwiąż jego końce po obu stronach rolady.

Aby rolada była gotowa do podania, po upieczeniu odłóż ją na 2-3 godziny, aby mogła ostygnąć. Tak przygotowane danie zachwyci każdego smakosza!
Comments are closed.