You might also like
Aby upiec w domu pyszny, miękki i chrupiący chleb, nie musisz koniecznie mieć wymyślnego piekarnika. Podstawowe składniki i zwykła patelnia to wszystko, czego potrzebujesz, aby upiec pyszny domowy chleb. Gwarantujemy, że po wypróbowaniu naszego przepisu już nigdy nie wrócisz do piekarni.

Najpierw połącz w misce mąkę i sól.

Suche drożdże należy natychmiast dodać do mąki. Można też użyć drożdży świeżych, rozkruszając je i rozpuszczając w ciepłym, letnim płynie przed dodaniem do miski.

Wymieszaj dokładnie składniki za pomocą drewnianej łyżki. Następnie ugniataj ciasto rękami. Kontynuuj formowanie ciasta, aż stanie się gładkie i jednolite.

Podziel na równe porcje i pozostaw na około pół godziny w ciepłej wodzie.

Lekko natłuść patelnię. Połóż pierwszą połowę ciasta na patelni. Przykryć i smażyć przez 12-15 minut na średnim ogniu.

Następnie obróć chleb na drugą stronę.

Comments are closed.